مسیر بازار مسکن تا پایان سال 98
جدیدترین آمار منتشر شده از وضعیت بازار مسکن در سال 98 نشان میدهد تعداد کل مبایعهنامه های ثبتشده در آذرماه امسال 9 هزار و 664 مورد بوده که نسبت به ماه گذشته رشدی بیش از 137 درصد را تجربه کرده است.
به گزارش مجله دلتا در شرایطی که فعالان بازار مسکن افزایش تعداد معاملات را پایانی بر دوران سرد بازار معاملات میدانند، در مقابل کارشناسان معتقدند که عملکرد یکماهه نمیتواند حریف رکود غیرتورمی موجود در بازار مسکن شود.
آمار آذرماه
در شرایطی که میزان خرید و فروش خانه در ماه های گذشته با روند کاهشی روبرو بود و در تابستان امسال در مقایسه با سال قبل بیش از 50 درصد کاهش معامله به ثبت رسید، تعداد معاملات در آذرماه امسال افزایش 137درصدی نسبت به ماه گذشته داشته است. این موضوع از این رو قابل توجه است که در کنار افزایش معاملات، قیمتها نیز بیش از 6 درصد افزایش داشته و این گمانه را ایجاد کرده که بازار در حال خارج شدن از رکود است.
رکود ادامه دارد؟
حسامالدین عقبایی، نایبرییس اتحادیه مشاوران املاک درباره جدیدترین آمار منتشر شده از عملکرد بازار مسکن، میگوید: اگر اساس تحلیل بر مبنای عملکرد یک ماهه باشد، تمام ماههای گذشته و حتی عملکرد بازار در سه ماهه منتهی به آذر نشان میدهد که رکود ادامه خواهد داشت و شرایط برای رونق دوباره وجود ندارد. گزارش سالهای گذشته نیز نشان میدهد چه در دورانی که بازار رونق داشته و چه در شرایطی که رکود حکمفرما بوده، ماه هایی بودهاند که در آنها آماری متفاوت از عملکرد کلان بازار ثبت شده و این امر طبیعی است.
این کارشناس مسکن، با اشاره به دوره رکود اظهار داشت: در شرایط کنونی احتمال میرود رکود بازار مسکن تا پایان شهریورماه 99 ادامه داشته باشد و پس از آن باید دید آیا سیاست جدیدی در مسیر بهبود شرایط بازار در دستور کار قرار میگیرد یا باز هم رکود ادامه خواهد داشت.
به عقیده عقبایی وضعیت بازار مسکن در سال 98 به گونهای است که این بازار برای کاهش 15درصدی قیمتها جا دارد
عملکرد خاص بازار مسکن در سالهای گذشته باعث شده است، تحلیل عملکرد این بازار در طولانیمدت کاری دشوار باشد. از این رو نه افزایش قابلتوجه معاملات در آذرماه قابل پیشبینی بود و نه میتوان بهطور دقیق گفت که این عملکرد آیا در دی ماه نیز ادامه خواهد داشت یا خیر. آنچه مسلم به نظر میرسد افزایش قابلتوجه قیمت ها در یک سال و نیم اخیر و در پی آن کاهش قابلتوجه توان خرید قشر های متوسط و ضعیف جامعه در این بازار است.