عمیق ترین غار دنیا کجاست؟
به یک مکان تاریک و مرطوب فکر کنید، سپس تصور کنید که از مابقی دنیا جدا شدهاید. اگر فکر میکنید که برای دوام آوردن در چنین شرایطی به اندازه کافی شجاع هستید، میتوانید به ماجراجویی در اعماق غار کروبرا بپردازید که به قدری عمیق است که انسان تصور نمیکند چنین مکانی در کره زمین وجود داشته باشد.
معرفی غار کروبرا گرجستان
غار کروبرا یا غار ورونیا در نزدیکی دریای سیاه قرار دارد و یکی از شگفتانگیز ترین پدیدههای کره زمین به شمار میرود. طول این غار حدود 13 کیلومتر میباشد و عمق آن طوری است که بیش از 2 کیلومتر در زمین فرو میرود. امروزه این غار به یکی از جاذبههای گردشگری تبدیل شده که مورد توجه بسیاری از گردشگران و نیز غار نوردان قرار گرفته است. با مجله دلتا همراه باشید تا با این رکورد دار گینس آشنا شوید.
تاریخچه غارنوردی در کروبرا
در سال 2001 زمانی که غارشناسان اوکراینی به عمق 1710 متری دست یافتند غار کروبریا به عمیق ترین غار دنیا تبدیل گشت. تا قبل از آن عمیق ترین غار دنیا لامپراشتون در کشور اتریش با 1632 متر عمق بود.
در سال 2004 برای اولین بار در تاریخ غار نوردی دنیا، انجمن غار نوردی اوکراین موفق شد به عمقی بیش از 2000 متر در یک غار دسترسی پیدا کند. آن ها در این سال به عمق 2191 متر و نیز در سال 2012 به عمق 2197 متر که در واقع عمیق ترین نقطه غار است رسیدند.
حقایق جالب در رابطه با عمیق ترین غار جهان
تا به حال کروبرا تنها غار دنیاست که عمقی بیش از 2000 متر دارد، زمین شناسان با توجه به فشار لایههای بالایی زمین تخمین میزنند که عمیقترین غارهای دنیا نمیتوانند عمقی بیش از 3000 متر داشته باشند اما با این حال امکان دارد غاری عمیقتر از کروبرا کشف شود.
منبع محدود شده نور داخل غار باعث ایجاد چالشی برای ماجراجویان میشود. تجسم کنید که در حال فرو افتادن در یک تاریکی بسیار عمیق و ناشناخته هستید. نداشتن نور، سفر را بسیار چالش برانگیز و ترسناکتر میکند. بدون تردید این غار برای افرادی که ترس از تاریکی دارند جای مناسبی نیست ولی با این حال غارنوردان و گردشگران بسیاری در تورهای گرجستان از این غار استقبال میکنند.
وجود جانوران عجیب در غار کروبرا
جامعه زیستی عجیب و شگفتانگیزی در غار ساکن هستند مانند سوسکها، سختپوستان، عنکبوتها، عقربها و جانوران دیگر. غار کروبرا محل زندگی جانورانی است که در عمیق ترین بخشهای کره زمین زندگی میکنند که میتوان گونههای کشف شده در سال 2010 مانند Plutomurus ortobalaganesis را نام برد.
صخره های سنگ آهکی، سنگهای گدازهای و نیز سایر مواد معدنی در غار قابل دیدن میباشند. دلایل زیادی در مور این غار وجود دارد که با وجود دشواری اکتشافات و خطرات و خستگیهای احتمالی آن را به رویای هر غارنوردی تبدیل میکند.
در محدوده غار یک حمام نمک با فضای گرافیکی مناسب تدارک دیده شده است که میتواند سفر به گرجستان را بسیار هیجانانگیز تر کند و به جرات میتوان گفت که فضایی مثل این حمام و فضای اطراف آن در هیچ نقطهای از زمین دیده نمیشود.
همچنین بخوانید:
دریاچه نفرینشدهای که حیوانات را تبدیل به سنگ میکند!
تفریح در قدیمی ترین شهربازی جهان
هتل 1300 ساله، اولین هتل دنیا!
با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .